Social media marketing: tips, vragen en antwoorden

Social media marketing

Aantal posts

Hoe vaak moet je posten op social media?

Wat is het ideale aantal posts per week voor Instagram, Facebook, LinkedIn en Twitter? Een vraag die veel social media gebruikers bezighoudt. Te veel posts is niet goed, omdat je dan niet het optimale bereik haalt uit je content. Te weinig posten is ook niet goed, omdat je daardoor kansen mist om je doelgroep te bereiken. Wat is de ideale balans? Wij onderzochten de levensduur van duizenden Instagram-, Facebook-, LinkedIn- en Twitter-posts, en vonden wat de ideale gemiddelde postfrequentie is:

Hoe vaak posten?

Tijden om te posten

Wat is de beste tijd om te posten op social media?

Timing is een belangrijke factor in het succes van social media posts. Zonde om veel tijd te steken in het onderzoeken van je doelgroep en het creëren van een boodschap, als je merkt dat deze niet het maximale bereik haalt. Niet omdat de boodschap niet goed is, maar omdat je timing verkeerd ligt. Met behulp van onze analyse zijn dit de tijden waarop over het algemeen de meeste interactie plaatsvindt:

Welke tijden posten?

Goede post maken

Hoe ziet een goede post eruit?

Soms is het even zoeken waarom de ene social media post ontzettend goed scoort, en de ander heel erg tegenvalt. Maar als iets verder inzoomt, dan zie je dat er facetten zijn in taalgebruik en opbouw die kunnen voorspellen hoeveel interactie en clicks je mag verwachten. We zochten de best presterende social media posts van organisaties, en vonden een patroon: het AIDA-model. Daarmee kun jij geweldige social media posts creëren:

Hoe ziet een goede post eruit?

Vergeet je gratis e-book niet te bemachtigen!

Voorkom dat je waardevolle kennis misloopt en download hieronder het gratis e-book om succesvol te adverteren op Facebook en Instagram.

In deze analyse krijg je onder andere:

✔ Waar je op moet letten bij het maken van een advertentie

✔ Tips/tricks bij het opzetten van een campagne

✔ Uitleg over de verschillende doelgroepen die je kunt kiezen

Ik weet zeker dat als je deze tips goed toepast, je mooie resultaten gaat behalen! 

Gratis e-book succesvol adverteren

 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.